Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-05@10:13:34 GMT

مقبره بی بی مریم در تور قشم

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۱۰۲۷۳

مقبره بی بی مریم  در تور قشم بسیار قدیمی و مربوط به دوره ایلخانی ( قرن هشتم هجری ) است، نوع معماری این بنا هم به سبک بناهای سلجوقی می باشد.  که مصالح به کار رفته در آن لاشه سنگ و مرجان و همراه با روکش آهک صدفی  تشکیل می شود. این مقبره یک بقعه قدیمی است که گنبدی قدیمی و نیمه خرابه بر روی آن قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اثر قدیمی که با بی توجهی مسئولین در معرض نابودی قرار گرفته در شرق جزیره قشم وجود دارد. از روستای توم سنیتی که خارج می شوید به یک رودخانه خشک می رسید که اکنون تبدیل به یک جاده تا آرامگاه شده است. همانطور که پیشتر گفته شد نوع معماری این بنا به دوره ایلخانی بازمی گردد اما گروهی بر این عقیده هستند که با توجه به نامی که محلی ها بر آن نهاده اند ( توم سنیتی ) این بنا اثری از اسپانیایی ها بوده و نام اصلی آن ( تامب سینتی ) یا ( سینتی تامب ) به معنی معبد مقدس بوده، اما با نگاهی دقیقتر به اطراف این اثر آرامگاه هایی مربوط به دوره های مختلف تاریخی که بر روی آنها لوحه هایی با خط های کوفی عربی و فارسی نوشته شده است میبینید. همچنین با نگاهی ریزبینانه می توانید خرده های کاشی که قدمت بسیار زیادی ( تقریبا به اندازه خود بقعه ) دارند را بیابید. در داخل بنا هیچگونه لوح یا دیوارنگاره ای وجود ندارد که نشان دهد این بنا متعلق به چه دورانی است یا برای چه کسی ساخته شده، تنها تلی از خاک در وسط اتاق دیده می شود که مردم محلی بر روی آن پارچه ای سبز کشیده اند، با دقت بیشتر می توان دید که هنوز آثاری از کاشی روی دیوار این بنا باقی مانده که نشان دهنده این موضوع است که دیوارهای آن در زمان قدیم کاشی کاری بوده اند. در بسیاری از نقاط ایران یا کشورهایی که زمانی جزء کشور ایران بوده اند بقعه هایی به این شکل و شمایل وجود دارد که تقریبا همه ی سازندگان آنها از یک نقشه برای بنا استفاده کرده اند، همگی بر پلانی چهار ضلعی بنا شده اند که از بیرون به هشت ضلعی رسیده و به گنبد ختم می شود، اما تفاوت این بقعه با بقات دیگر در گنبد آن است چون این گنبد از مرجان دریایی استفاده شده و داخل آن را با آهک صدفی کار کرده اند، در داخل بقعه تزئیناتی به صورت کاربندی و مقرنس کاری استفاده شده که در دیگر بقات هم به همین صورت است. همانطور که گفته شد در اطراف بقعه بی بی مریم سنگ مزارهای زیادی وجود دارد که بر روی آنها لوحه هایی با خط های مختلف مانند کوفی، ثلث و نسخ وجود دارد، لازم به ذکر است که هرکدام از این خط ها مربوط به یک دوره از تاریخ می باشند.

این بنای تاریخی در تور قشم  که مربوط به سده هشتم هجری است که در استان هرمزگان شهرستان قشم و روستای توم سنیتی واقع شده که این اثر در تاریخ بیست و هفت دی ماه هزار و سیصد و هفتاد و هفت با شماره ثبت دو هزار و نود و نه به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است که این مسئله برای توجه و رسیدگی به این اثر بسیار خوب است اما کافی نیست و باید توجه بیشتری نسبت به این آثار به عمل بیاید واز این آثار گرانمایه حفظ و حراست بیشتری شود. شاید اگر این اثر در یکی از کشورهای مترقی وجود داشت چه میزان از وجود این اثر درآمد زایی می کردند اما در کشور ما بسیاری از این آثار را بدون هیچگونه حفاظت و نگهداری رها کرده ایم.

به گزارش سفر باتو ، مطمئنا با تبلیغات بیشتر این اثر تاریخی در دید مردم قرار می گیرد و با بازدید مردم از این آثار کم کم آبادانی به آن منطقه می رسد، این دقیقا همان کاری است که در کشورهای پیشرفته انجام می گیرد که ما نیز می توانیم از روش های آنها برای تبلیغات برای آثار دیدنی خودمان را به کار ببندیم.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: قشم خاک خلیج فارس دی ماه قشم مرجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۰۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان افتتاح می‌شود

ایسنا/زنجان مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان زنجان گفت: فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود.

سیدشمس‌الدین موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: از آنجا که با توجه به مشکلات پیش‌ رو ساخت موزه دفاع‌ مقدس زنجان به تعویق افتاده، امسال تلاش این است که فاز یک موزه دفاع‌ مقدس که نماد ۳۵۳۵ شهید و ۷۰ هزار رزمنده دفاع‌ مقدس است سوم خرداد به بهره‌برداری‌ برسد.

وی با بیان اینکه موزه‌های دفاع‌ مقدس باید با کمک مسؤولان استانی ساخته شود و روند احداث آنها تسریع شود، عنوان کرد: امیدواریم سال آینده فاز دوم این موزه به بهره‌برداری برسد.

موسوی تاکید کرد: همکاری سایر نهادهای فرهنگی موجب شده است در حوزه تدوین و چاپ و نشر کتاب سالانه ۶۰ عنوان کتاب مکتوب ۲۰ عنوان کتاب صوتی تهیه کنیم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌ مقدس استان زنجان با بیان اینکه هدف اصلی از نشر و چاپ کتب درباره شهدا پای کار آوردن جوانان متعهد، انقلابی و دلسوز و آشنا شدن آنها با سیره و منش آنهاست که با نثار جان خود در هشت سال دفاع مقدس موجب پیروزی کشور در جنگ نابرابر شدند، اظهار کرد: شروع ساخت فیلم سینمایی ۹۰ دقیقه‌ای شهید مخبری زده شده است.

وی با بیان اینکه بنیاد حفظ آثار وظیفه ترویج و نشر سیرت و صورت شهدا را در جامعه اسلامی دارد و از جمله وظایف مهم این مرکز ترویج فرهنگ شهادت بین نسل‌های جدید انقلاب است، افزود: با توجه به ظرفیت‌ استان زنجان و سرداران و فرماندهان آن هنوز تولید آثار هنری فاخر در این زمینه نداریم و تکمیل مرکز فرهنگی و موزه دفاع‌ مقدس زنجان، یکی از برنامه‌های مهم برای شناخت مردم از شهدا و ترویج راه و منش آنهاست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وداع با یکی از بهترین‌ معلمان رسانه/ راز محبوبیت اسکویی چه بود؟
  • فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان افتتاح می‌شود
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • برگزاری مراسم ویژه شهادت امام جعفرصادق (ع) در ۱۶۲ بقعه متبرکه گیلان
  • ۳۰۰ بقعه متبرکه استان میزبان عزاداران امام جعفر صادق (ع)
  • راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت سرانجام فاش شد
  • اجتماع عزاداران امام صادق (ع) در ۳۰۰ بقعه متبرکه استان
  • افشای راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت
  • 26 بازیکن به اردوی تیم ملی فوتبال زنان دعوت شدند
  • فیلم های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر